Vasthoudendheid loont | Regio15.nl

Vasthoudendheid loont

Den Haag - De politie hield afgelopen nacht vijf mannen aan voor een inbraak in een pand aan de Westvlietweg. De vijf inbrekers hadden buiten de vasthoudendheid van de politie gerekend.


Bij de politie kwam vrijdagochtend 1 februari om 01.05 uur de melding binnen dat enkele mannen door een beveiligingsmedewerker waren overlopen toen zij inbraken in een pand aan de Westvlietweg. De inbrekers klommen over een hek van prikkeldraad en via een sloot lukte het hen om te ontkomen.

Intensieve zoektocht

Met verschillende politie-eenheden op de grond en vanuit de lucht werd gezocht naar de inbrekers. Bij de zoektocht werden ook politiehonden ingezet. In het omliggende gebied trof de politie meerdere bloedsporen aan en het vermoeden bestond dat de verdachten zich aan het prikkeldraad hadden opengehaald. Ondanks deze intensieve zoektocht werden de verdachten niet aangetroffen.

Het wachten werd beloond

Het vermoeden bestond dat de verdachten zich ergens in het uitgestrekte gebied schuilhielden. Hierop besloot de politie om een politie-eenheid achter te laten bij het pand en de andere eenheden terug te trekken. Toen de agenten ruim twee uur in de nabijheid hadden staan posten, zagen zij rond 05.15 uur twee auto’s rijden op de Groene Zoom. De auto’s stonden even stil en verlieten daarna het gebied. De agenten gaven de kentekens en rijrichting van de auto’s aan hun collega’s door.

Natte kleding

De bewuste auto’s werden op de Vlietweg staandegehouden. In de ene auto zaten een aantal mannen met natte kleding en een van hen had verwondingen aan zijn handen. De politie hield in totaal vijf mannen aan. Het gaat om een 20-jarige Zoetermeerder en vier Hagenaars van 20-25 jaar. De vijf zijn ingesloten.