Hardleerse Noordwijker twee keer betrapt | Regio15.nl

Hardleerse Noordwijker twee keer betrapt

Den Haag - De politie hield zondag 3 februari tot twee keer toe een 64-jarige Noordwijker aan die met een slokje teveel op deelnam aan het verkeer. De man was hardleers en werd twee keer kort na elkaar betrapt in zijn voertuig.


Politieagenten zagen de man rond 19.00 uur op de Grote Markstraat in Den Haag rijden. Hij vertoonde opvallend rijgedrag waarop agenten besloten hem te controleren. De man blies 855 ugl, bijna vier keer meer dan de toegestande hoeveelheid. Agenten vorderden zijn rijbwijs in. Niet veel later, om 20.15 uur viel een, naar later bleek dezelfde, man wederom op vanwege zijn opvallende rijgedrag. Ditmaal op de Prinsegracht in Den Haag. Bij controle bleek het dezelfde 64-jarige Noordwijker te betreffen die niet in staat was zijn rijbewijs te laten zien. Deze was namelijk zojuist ingevorderd. De man blies 780 ugl. Agenten namen de sleutel van zijn voertuig af. Deze kan de man later ophalen, in het bijzijn van iemand die in het bezit is van een geldig rijbewijs.

Alcohol verkeer

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille).