Veelpleger op de fiets | Regio15.nl

Veelpleger op de fiets

Den Haag - Politieagenten zagen woensdag 5 februari om 10.00 uur een 44-jarige Haage veelpleger fietsen over de Cornelis Jolstraat. De man reed op een vrij nieuwe fiets en voor de agenten was dat de aanleiding om hem aan een controle te onderwerpen.


Het voorgevoel van de agenten bleek juist te zijn. De fiets waar de man op reed, bleek eind vorig jaar te zijn gestolen vanaf de Scheveningseweg. De man verklaarde dat de fiets opeens bij hem voor deur stond en dat iemand het sleuteltje had gelegd op zijn kamer. De agenten vonden deze verklaring dusdanig ongeloofwaardig dat de man direct werd aangehouden. Hij werd gehoord en de politie maakte proces-verbaal tegen hem op. 

Supersnelrechtzitting (SSR)

In samenspraak met het Openbaar Ministerie (OM) moet de verdachte zich donderdag 7 februari tijdens een supersnelrechtzitting (SSR) vor de recher verantwoorden.

Veelpleger aanpak

De politie heeft de aanpak van veelplegers tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van misdrijven die een enorme impact hebben op het veiligheidsgevoel van bewoners. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt over vervolging van deze verdachten. Plaatsing in een inrichting voor stelselmatige daders (ISD) is een van de speerpunten van dit beleid.