Verdachten zware mishandeling aangehouden dankzij 'Opsporing verzocht' | Regio15.nl

Verdachten zware mishandeling aangehouden dankzij 'Opsporing verzocht'

Zoetermeer - Dankzij een item in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht konden, bijna 15 maanden na dato, twee verdachten worden aangehouden.


Zaterdag 5 november 2011 omstreeks 23.30 uur werd een 21-jarige Zoetermeer in zijn woonplaats zwaar mishandeld door twee onbekende mannen. Uit het politieonderzoek dat gelijk werd opgestart, bleek dat het slachtoffer waarschijnlijk zonder duidelijke aanleiding zwaar was mishandeld. Het 21-jarige slachtoffer werd na de mishandeling zwaargewond achtergelaten. Voorbijgangers alarmeerden de hulpdiensten die het slachtoffer naar het ziekenhuis brachten. Hij had door de mishandeling zeer ernstig letsel in zijn gezicht opgelopen.

Beelden in Opsporing Verzocht

Direct startte de recherche een onderzoek. Tijdens het onderzoek bleek dat camera's in en om de flat op de avond van de mishandeling twee mannen en een vrouw hadden geregistreerd die als verdachten konden worden aangemerkt.

In 2012 werd twee keer aandacht besteed aan de zaak in het regionale opsporingsprogramma Team West. Dit leidde niet tot de oplossing van de zaak, waarop de officier van justitie toestemming verleende om de beelden op de landelijke televisie te tonen. Vervolgens werden de camerabeelden getoond in Opsporing Verzocht. Binnengekomen tips leidden tot het bekend worden van de identiteit van de verdachten.

Aanhouding op Curacao

Op last van de officier van Justitie werd op woensdag 30 januari een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden als verdachte. Diezelfde dag werd op Curaçao door de plaatselijke politie de vrouw, 21 jaar, aangehouden. De politie had daartoe een rechtshulpverzoek gedaan aan de Curaçaose politie, die haar volledige medewerking verleende. De derde verdachte is een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zodoende is deze verdachte nog niet aangehouden, maar staat inmiddels internationaal gesignaleerd.

Vrijdag 1 februari 2013 werd de in Nederland aangehouden 23-jarige man door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De vrouw werd op Curaçao na verhoor heengezonden.