Politie houdt twee verdachten aan na mislukte woninginbraak | Regio15.nl

Politie houdt twee verdachten aan na mislukte woninginbraak

Delft - De politie hield dinsdagmorgen 12 februari een 18-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aan op verdenking van een poging inbraak in een woning aan de Latijns-Amerikalaan. Rond 10.30 uur ontving de politie de melding dat onbekenden probeerden in te breken via de achterzijde van de woning. De verdachten renden vervolgens de wijk in.


De politie was snel ter plaatse en heeft in de wijk gezocht naar de verdachten. Agenten hielden de 22-jarige verdachte al snel aan op de Egyptelaan. De 18-jarige verdachte werd kort daarna, na een achtervolging, om 10.50 uur aangehouden op het Viëtnampad. Omdat de verdachte niet stopte ondanks meerdere keren aanroepen werd tijdens de achtervolging een waarschuwingsschot gelost. Deze verdachte probeerde te ontkomen door over het bevroren slootwater te lopen, hij zakte echter door het dunne ijs en kon aan de andere kant van de sloot aangehouden. Hij had alleen een nat pak. De derde verdachte werd niet meer aangetroffen.

Tijdens het zoeken naar de verdachten verleende een politiehelikopter assistentie, werden politiehonden ingezet en werd een fiets van een voorbijganger gevorderd om één van de verdachten te volgen. De politie doet verder onderzoek naar de verdachten en de mislukte inbraak.