Kapot achterlicht zorgt voor drugsvangst | Regio15.nl

Kapot achterlicht zorgt voor drugsvangst

Den Haag - De politie ontdekte door een kapot achterlicht zondag 24 februari rond 22.15 uur een grote hoeveelheid drugs in een voertuig aan de Melis Stokelaan.


De politie hield de bestuurder aan in verband met een kapot achterlicht en het voertuig was niet APK gekeurd. Bij het openen van het raam, kwam de wietlucht de agenten tegemoet. Hierop vorderde de politie uitlevering van alle drugs. In de kofferbak stond een tas met daarin ongeveer 11 kg hasj. Dat heeft ongeveer een waarde van 2000 euro. De twee Haagse mannen van 25 en 35 jaar die in het voertuig zaten, zijn aangehouden. De recherche onderzoekt de zaak.

Drugsoverlast

Drugshandel veroorzaakt overlast. Uit onderzoek onder wijkbewoners en ondernemers blijkt dat bij hen vooral de aanpak van drugsgerelateerde criminaliteit prioriteit heeft. Ook zijn er veel klachten van burgers met betrekking tot overlast en onveiligheidsgevoelens, die zowel direct als indirect worden veroorzaakt door handel in en het gebruik van harddrugs. Veel straatroven zijn bijvoorbeeld terug te voeren naar verslaving aan harddrugs. De bestrijding van drugsoverlast heeft dan ook prioriteit bij Politie in Den Haag en het Openbaar Ministerie.