Bejaarden vrouwen gedupeerd bij babbeltruc’s | Regio15.nl

Bejaarden vrouwen gedupeerd bij babbeltruc’s

Rijswijk en Zoetermeer - Zowel in Zoetermeer als in Rijswijk werden woensdag 27 februari twee vrouwen het slachtoffer van een babbeltruc.


In de ochtenduren werd in Rijswijk een 86-jarige vrouw opgelicht. Een man belde bij de vrouw, woonachtig aan de Mgr. Bekkerslaan aan, en gaf zich uit voor verwarmingsmonteur. Hij kwam ook naar de meterstanden kijken. De man verrichtte onderzoek in de woning, terwijl de hoog bejaarde vrouw op een stoel in de kamer moest blijven zitten. Toen hij vertrok bleek dat de man tijdens 'zijn onderzoek'  bankpasjes en legitimatiebewijzen van de vrouw had meegenomen. Later op de dag werd er door een onbekende man gebeld die vermoedelijk probeerde om de bij de pasjes behorende pincodes te verkrijgen. Doordat de dochter van de vrouw inmiddels bij haar moeder was, lukte dat niet. Later op de dag werd in Zoetermeer een 92-jarige vrouw het slachtoffer. Ook bij haar aan de Petuniatuin kwam een man de meterstanden controleren. Nog niet duidelijk is of de man er in slaagde om ook bij de vrouw persoonlijke eigendommen mee te nemen.

Babbeltruc

De politie waarschuwt bewoners voor bezoekers die met een smoes de woning willen binnenkomen. Vaak hebben deze onbekende bezoekers een dubbele agenda en proberen ze ongezien waardevolle spullen zoals portemonnees en tassen weg te nemen. De politie adviseert ongewenst bezoek buiten de deur te houden en/of hun verhaal te controleren.

Tip de politie

De politie raadt iedereen sterk aan om onbekenden niet zomaar binnen te laten. Vraag mensen om een legitimatiebewijs en let goed op uw persoonlijke eigendommen. Als u het niet vertrouwt, bel dan direct via 1-1-2 de politie.