Hagenaars stelen lokfiets | Regio15.nl

Hagenaars stelen lokfiets

Den Haag - De politie hield zondag 10 maart twee 20-jarige fietsendieven aan op de Grote Marktstraat in Den Haag. De verdachten namen een zogenoemde ‘lokfiets’ mee.


De politie stationeerde de lokfiets bij een groot winkelketen aan de Grote Marktstraat. Omstreeks 13.55 uur ontvingen agenten de melding dat de fiets verplaatst was en via het GPS-systeem wisten ze vervolgens de fiets te vinden. De twee verdachten, beide afkomstig uit Den Haag, zaten op de fiets en bij het zien van de politie rende één van hen direct weg. De politie wist het na een korte achtervolging aan te houden. De tweede verdachte kon direct ingerekend worden. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden voor de rechter.

Lokfiets

De lokfiets is een normale fiets met GPS-volgsysteem erin. Deze GPS-fietsen worden neergezet en agenten hoeven geen verder toezicht te houden. Zij krijgen een seintje als de fiets verplaatst worden. Op deze manier kunnen verdachten van diefstal/heling worden aangehouden.

Stijging fietsendiefstal centrum Den Haag

In 2013 werden in het verzorgingsgebied van Bureau Jan Hendrikstraat 101 keer aangifte gedaan van diefstal van een fiets. In dezelfde periode van het vorige jaar was dat nog in 84 zaken het geval. De afgelopen vier weken deden 45 mensen aangifte van diefstal van een fiets. In dezelfde periode 2012 waren dat nog 33 fietsen. Om die reden blijft de politie alert op het fenomeen fietsendiefstal.