Verdachte meldt zich na uitzending Team West | Regio15.nl

Verdachte meldt zich na uitzending Team West

Den Haag - Opnieuw heeft zich na een uitzending van het opsporingsprogramma Team West een verdachte gemeld aan een politiebureau.


Voor de tweede week op rij heeft een verdachte zich aan het politiebureau gemeld nadat hij zichzelf herkende op de bewakingsbeelden die getoond werden in het regionale opsporingsprogramma Team West. Op zaterdag 2 februari omstreeks 23.30 uur vond in tram 1, richting Scheveningen, een mishandeling plaats. Een 50-jarige Hagenaar zat met zijn vriendin in de tram toen hij een aantal keer iets van achter tegen zijn hoofd gegooid kreeg. Op het moment dat hij het zat was en de verantwoordelijke hierop aan wilde spreken, raakte de mannen in gevecht. Het slachtoffer kreeg daarbij rake klappen.

Aanhouding

In de uitzending van dinsdag 12 maart werden beelden uit de tram getoond waarop de verdachte en de mishandeling duidelijk te zien waren. Woensdagochtend meldde zich aan bureau Zuiderpark een 17-jarige Hagenaar die verklaarde zichzelf te hebben herkend op de beelden. Hij in aangehouden en wordt verhoord over zijn betrokkenheid.

Samenwerking

Team West is een samenwerkingsverband tussen TV West, de gemeente Den Haag en de politie en vraagt wekelijks aandacht van de kijkers voor misdrijven uit de regio. Regelmatig komen naar aanleiding van de uitzending tips binnen, recentelijk meldden zich in meerdere zaken uit eigen beweging verdachten aan het politiebureau. Team West wordt iedere dinsdagavond uitgezonden om 18.00 uur op TV West en gedurende de avond en woensdag overdag nog een aantal keer herhaald. De zaken zijn ook terug te zien op de website www.politie.nl