Onderzoek naar geweldpleging in volle gang | Regio15.nl

Onderzoek naar geweldpleging in volle gang

Pijnacker - Het onderzoek naar de geweldpleging eerder deze week is nog in volle gang. De politie gaat dit weekend in Pijnacker-Noord onder bewonersbrieven verspreiden in de hoop dat informatie vrij komt die voor de politie van doorslaggevend belang is.


Dinsdag 12 maart omstreeks 20.45 uur vond een mishandeling van twee jongeren van 13 en 14 jaar plaats. De twee slachtoffers kwamen van een voetbaltraining van de Sportlaan en fietsten richting huis. Op de rotonde van de Sportlaan/Noordweg/Nobellaan stond een groep van ongeveer 10 tot 15 jongeren. Deze jongens stonden op het fietspad en blokkeerden de doorgang. De slachtoffers konden doorfietsen de Nobellaan op, maar werden achterna gezeten door één jongen vanuit de groep. Deze jongen schopte tegen de fiets van één van de slachtoffers. Dit vond plaats op de Nobellaan, nabij de Lidl. De slachtoffers konden doorfietsen maar werden verderop in de wijk achterna gezeten door twee jongens op fietsen. Op de Colijnlaan, het gedeelte van het fietspad langs de randstadrail, werden de twee slachtoffers door die twee jongens tegengehouden en door beiden meerdere keren geslagen en geschopt. Een buurtbewoner zag dit gebeuren en belde de politie. Daarna vertrokken de twee daders in onbekende richting. De slachtoffers werden terplaatse behandeld door de GGD. Eén van de jongens moest een nacht ter observatie worden opgenomen in het ziekenhuis. 

Signalement verdachten:

Verdachte één:
Jongen, blanke huidskleur van ongeveer 15 a 16 jaar oud; lengte ongeveer 1.75 meter groot; kort stekelig (licht)blond haar; gekleed in een zwarte (glimmende) jas, vermoedelijk van het merk Nickelson; reed op een zwarte omafiets.
Verdachte twee: jongen, Noord-Afrikaans uiterlijk van ongeveer 15 a 16 jaar oud; lengte ongeveer 1.75 meter groot; kort zwart haar met kleine krulletjes. Er wordt ook gesproken over een soort hanekammodel; eveneens gekleed in zwarte glimmende gewatteerde jas, vermoedelijk merk Nickelson; spijkerbroek met zwarte gymschoenen; reed op een omafiets, kleur zwart of blauw.

Gezien de hoeveelheid schoppen die beide jongens tegen het hoofd hebben gekregen is het een wonder dat beide jongens geen zwaar lichamelijk letsel opliepen.

Wie heeft informatie over dit incident?

De politie neemt deze zaak hoog op wil graag in kontakt komen met mensen die antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

  • Wie heeft op dinsdag 12 maart omstreeks 20.45 uur een groep jongeren zien staan op de rotonde Sportlaan/Noordweg/Nobellaan?
  • Wie kent namen van jongeren die deel uitmaakten van deze groep?
  • Wie heeft gezien dat fietsers werden lastiggevallen door lieden van deze groep?
  • Wie heeft gezien dat de twee slachtoffers werden tegengehouden ter hoogte van de Lidl op de Nobellaan?
  • Wie heeft de feitelijke mishandelingen gezien op de Colijnlaan (zijde randstadrail)?
  • Wie kent jongeren uit de wijk Pijnacker-Noord die zwarte glimmende jassen dragen van het merk Nickelson?
  • Wie kent de daders van dit incident?

Bel de politie!

Bent u getuige geweest van dit incident of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.