Babbeltruc's met nepsieraden | Regio15.nl

Babbeltruc's met nepsieraden

Den Haag - De afgelopen weken vonden nog steeds babbeltruc's plaats waarbij niets vermoedende slachtoffers werden opgelicht door een babbeltruc met nep-gouden sierraden.


De afgelopen drie weken kreeg de politie in Den Haag negen meldingen en aangiften van babbeltrucs waarbij gebruik werd gemaakt met wisselen van sieraden. Hierbij worden over het algemeen ouderen vrouwen op straat aangesproken door mensen in een auto die de weg vragen. Vervolgens stapt één of meerdere vrouwen uit de auto die aan de jas, sjaal of armen van de aangesproken vrouw gaan zitten, of proberen het potentiële slachtoffer te kussen. Uiteindelijk hangt men een nepketting of armband om het lichaam van de vrouw terwijl men zijn eigen (nep)gouden of zilveren armband achterlaat. Vaak wordt gesproken over een donkere personenauto met een E in het kenteken.

Babbeltrucs

De politie waarschuwt met nadruk voor deze vorm van criminaliteit. Veel mensen denken dat dit 'hen niet zal overkomen'. Het is dus zaak goed op te letten als u op straat wordt aangesproken door een onbekende. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen en bel onmiddellijk de politie. Het telefoonnummer is 0900-8844.