Aanhoudingen in mishandelingzaak | Regio15.nl

Aanhoudingen in mishandelingzaak

Pijnacker - Een 18-jarige en een 16-jarige jongen, beiden uit Pijnacker, zijn aangehouden voor de mishandeling van twee jongens van 13 en 14 jaar op 12 maart. De 18-jarige is gisteren aangehouden en heeft zijn aandeel inmiddels bekend, de ander is vanochtend vroeg, dinsdag 19 maart, aangehouden en wordt op dit moment nog verhoord.


De twee slachtoffers kwamen van een voetbaltraining van de Sportlaan en fietsten richting huis. Op de rotonde van de Sportlaan/Noordweg/Nobellaan stond een groep van ongeveer 10 tot 15 jongeren. Deze jongens stonden op het fietspad en blokkeerden de doorgang. De slachtoffers konden doorfietsen de Nobellaan op, maar werden achterna gezeten door één jongen vanuit de groep. Deze jongen schopte tegen de fiets van één van de slachtoffers. Dit vond plaats op de Nobellaan, nabij de Lidl. De slachtoffers konden doorfietsen maar werden verderop in de wijk achterna gezeten door twee jongens op fietsen. Op de Colijnlaan, het gedeelte van het fietspad langs de randstadrail, werden de twee slachtoffers door die twee jongens tegengehouden en door beiden meerdere keren geslagen en geschopt. Een buurtbewoner zag dit gebeuren en belde de politie. Daarna vertrokken de twee daders in onbekende richting. De slachtoffers werden terplaatse behandeld door de GGD. Eén van de jongens moest een nacht ter observatie worden opgenomen in het ziekenhuis.

Rechercheteam

Na deze mishandeling is direct een rechercheteam geformeerd en is op verschillende wijze de hulp van burgers ingeroepen. Zo is een buurtonderzoek gehouden, zijn bewonersbrieven verspreid en is via Twitter en persberichten aandacht gevraagd voor deze zaak. Bij de politie zijn diverse tips binnen gekomen. Naast uit uitgebreide rechercheonderzoek hebben deze tips geleid naar een snelle aanhouding van deze twee verdachten.