Oudere vrouw (75) beroofd van boodschappentas, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Oudere vrouw (75) beroofd van boodschappentas, politie zoekt getuigen

Den Haag - Het straatroventeam van Bureau de Heemstraat onderzoekt een straatroof van zaterdag 23 maart omstreeks 14:30 uur op de Aprochestraat waarbij een nog onbekende man een 75-jarige Haagse op gewelddadige wijze beroofde van een boodschappentas. Het team is op zoek naar getuigen.


Het slachtoffer liep vanaf de ING bank aan het Spui naar haar woonadres. Vlak voor haar woning werd plotseling een plastic tas over haar hoofd getrokken en werd haar boodschappentas uit haar handen getrokken. De dader vluchtte weg in de richting van het Spui. Echter kon de dader niet verder door een hekwerk. Dader liep weer terug naar het slachtoffer, welke de man vroeg om tas terug te geven. Hierop vluchtte hij in de richting van de Bierstraat. In de weggenomen boodschappentas zat onder andere het paspoort van het slachtoffer alsmede veel geld. 

Signalement van de verdachte

Een negroide man, 35 a 40 jaar oud, 170 a 175 cm lang, zwart kort stekeltjes haar, slank postuur, donker grijze trui, donker grijze danwel zwarte broek, zwarte schoenen zonder veters.

Getuigenoproep

Heeft u iets gezien dat de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Belt u dan met het straatroventeam van Bureau De Heemstraat via 0900 8844. Liever Anoniem? Meld Misdaad Anoniem? 0800 7000.