Voorburg - Heterdaad na inbraak woning | Regio15.nl

Voorburg - Heterdaad na inbraak woning

Voorburg - Een alerte buurtbewoner zag zaterdag 4 mei om 22:40 uur dat in een woning aan het Oosteinde werd ingebroken. De man belde direct via 1-1-2 de politie.


Meerdere politie-eenheden namen strategische posities rond de woning in en toen agenten de woning wilden betreden, zagen zij dat de man die zich nog in de woning bevond naar boven rende. Toen de agenten de man achterna gingen, probeerde hij uit een geopend raam naar buiten te springen. Dat konden de agenten net op tijd voorkomen. Hij werd aangehouden en kon na een korte worsteling worden overmeesterd. Hij bleek een tas bij zich te hebben waarin diverse waardevolle goederen uit de woning lagen. De 33-jarige Rotterdammer werd ingesloten voor verhoor.

Verdachte situatie, bel de politie

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.