Wat is er vanavond in Opsporing Verzocht? | Regio15.nl

Wat is er vanavond in Opsporing Verzocht?

Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 7 mei (21.30 uur) aandacht aan diverse misdrijven. Aan de hand van camerabeelden, reconstructies of compositietekeningen proberen onderzoeksteams de identiteit van verdachten te achterhalen en de ware toedracht rond incidenten boven tafel te krijgen.


Tijdens de uitzending zit een belpanel klaar om uw tips aan te nemen. U kunt uw tips digitaal doorgeven via www.politie.nl/meldformulier .

Oisterwijk: dood Mostafa Talaie uit Teheran

Maandag 18 februari tegen 22.00 uur, vinden twee automobilisten in Oisterwijk het lichaam van asielzoeker Mostafa 'Nasser' Talaie (43). Mostafa had na jaren eindelijk een verblijfsvergunning gekregen. Ondanks uitgebreid onderzoek en al eerdere aandacht in Opsporing Verzocht, blijft een doorbraak in het onderzoek uit. Daarom wordt nu uw hulp ingeroepen.

Waalre: moord cq. doodslag 29-jarige man

De politie trof de dode man op 2 mei 2013, na een melding van getuigen, aan in een blauwe Renault Laguna met kenteken 46-GB-PS. De auto staond op een bospad in Waalre. Wie heeft deze auto tussen 29 april en 2 mei ergens gezien?

Alkmaar en Den Haag: verblijfplaats Achmed Benhamza (25)

Benhamza wordt verdacht van twee zeer gewelddadige berovingen. Dinsdag 26 juni 2012 werd in de Doubletstraat in Den Haag een prostituee met veel geweld beroofd van haar geld. Op zondag 8 juli 2012 was dit een prostituee aan de Achterdam in Alkmaar. Ook deze beroving ging gepaard met veel geweld.

Amsterdam: gewapende woningoverval Stellingweg

In de vroege ochtend van maandag 3 december 2012 overvallen twee gemaskerde mannen een woning aan de Stellingweg in Amsterdam-Noord. Op dat moment zijn alleen de moeder en haar kinderen thuis. De overvallers mishandelen de moeder en eisen geld. Een zoontje van 5 jaar wordt ook bedreigd en zelfs geschopt. De daders vinden niet wat ze zoeken en opeens besluiten ze er vandoor te gaan.

Harderwijk: straatroof zwangere vrouw (33). Kent u de dader op de compositietekening?

Op vrijdagavond 25 januari sluit een zes weken zwangere vrouw om 21.00 uur haar kinderkledingwinkel om naar huis te gaan. Vlak na het bruggetje op de Houtwal wordt ze door twee mannen op een omafiets bedreigd met een mes. Ze moet onder andere haar laptop afgeven en haar trouwring. Daarna vertrekken ze weer. Toeval of niet, maar de vrouw krijgt de volgende dag een miskraam.

Breda en Veen: overvallen op coffeeshop, drugsboot, woonhuis en juwelier

Eén dadergroep pleegde vermoedelijk vier overvallen, drie ervan in Breda en één in het Brabantse plaatsje Veen, in oktober en november 2012.  Drie overvallen waren in Breda en alledrie drugsgerelateerd: op een coffeeshop, een drugsboot en op het woonhuis van een persoon die betrokken was bij deze drugsboot. De vierde overval was op een juwelier in het Brabantse plaatsje Veen.

Bussum: beroving vrouw (88) op de Brinklaan

Een oudere dame is onderweg naar de bibliotheek als ze wordt beroofd. Ongeveer halverwege trekt een onbekende man aan haar tas. De vrouw laat de tas los, maar komt toch ten val. Ze loopt bij de val behoorlijk wat letsel op aan haar knieën. Het gebeurt op woensdag 13 februari tussen 11.45 en 12.00 uur.

In de uitzending verder aandacht voor:

  • diefstal van spullen uit de Duin & Kruidberg mavo aan de Nicolaas Beetslaan in Driehuis (Noord-Holland) op 4 maart. 
  • inbraak in een woning aan de Oudedijkse Schiekade in Rotterdam in de nacht van 16 op 17 februari 2013. Een 150 stuks tellende muntenverzameling werd gestolen.
  • een gewelddadige straatroof aan de Oudezijds Achterburgwal in Amsterdam. De daders gingen ervan door richting de Grimburgwal. Kent u de twee mannen op de bewakingsbeelden?

Opsporing Verzocht is dinsdag 7 mei om 21.30 uur te zien op Nederland 1. De herhaling is woensdag 8 mei rond 12.00 uur op Ned2. U kunt de uitzending ook terugkijken via Uitzending gemist.