Wat ziet u in Opsporing Verzocht? | Regio15.nl

Wat ziet u in Opsporing Verzocht?

In de uitzending onder meer aandacht voor Achmed Benhamza, die gezocht wordt voor meerdere zware mishandelingen.


Daarnaast een liquidatie in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam. Verder vragen we uw hulp bij het zoeken naar de daders van gewapende overvallen in Hendrik Ido Ambacht, Ede, Rotterdam en Den Haag.

Geeft uw tip door aan het belpanel tijdens de uitzending of digitaal via www.politie.nl/meldformulier .

Amsterdam: liquidatie Said el Yazidi en Youssef Lkhorf op 29 december 2012.

Bij een schietpartij in de Staatsliedenbuurt in Amsterdam kwamen Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28), beiden afkomstig uit Amsterdam, om het leven. Zij werden zaterdagavond 29 december zijn onder meer beschoten met Kalasjnikovs, net als twee motoragenten die ongedeerd bleven. Ondanks aanhoudingen is de politie nog hard op zoek naar de overige betrokkenen.

Den Haag-Alkmaar: opsporing, aanhouding en voorgeleiding Achmed Benhamza (25) voor zware mishandeling. 

Benhamza wordt in Nederland gezocht voor meerdere zware mishandelingen van prostituees op respectievelijk 26 juni 2012 en 8 juli 2012. Ondanks eerdere tips is hij nog niet gevonden. Daarom is besloten hem nu op de Nationale Opsporings Lijst te plaatsen. In juni en juli 2012 mishandelde Benhamza twee prostituees in Alkmaar en Den Haag zo ernstig dat ze buiten bewustzijn raakten. Daarna beroofde hij hen van hun geld. De politie denkt dat Benhamza inmiddels al meer op zijn geweten heeft of ooit dodelijke slachtoffers gaat maken.

Achmed Benhamza is een Palestijn die hier illegaal verblijft. Hij is geboren op 3 april 1988, is 1.76m lang en heeft bruinzwarte ogen. De focus moet niet teveel op zijn haardracht liggen. Die kan hij veranderen. Mogelijk gebruikt hij inmiddels een andere identiteit.

Hendrik Ido Ambacht: gewapende woningoverval Gerard Alewijnstraat op 14 april 2013.

Twee mannen overvallen een echtpaar bij hun woning op zondag 14 april omstreeks 03:15 uur. Het echtpaar komt net thuis van een avond werken in hun restaurant in diezelfde plaats. Er ontstaat een vechtpartij waarbij het mannelijke slachtoffer flink mishandeld wordt. De daders liepen wellicht rond 02.00 uur die nacht langs het restaurant. Eén dader had een mes bij zich. De politie hoopt dat iemand dat mes herkent in combinatie met de daders. Verder hadden de daders een lichtkleurige stok of staaf bij zich.

Direct na de overval, rond 03.30 uur, zien getuigen de twee overvallers naar het even verderop gelegen verzorgingshuis De Blije Borgh aan diezelfde Gerard Alewijnstraat rennen waar ze op een gereedstaande bromscooter stappen. Op de bromscooter vluchtten ze verder over de Burgemeester Jonkerkade. Via het fietsersbrugje rijden ze dan richting de Albert Cuyplaan en verdwijnen uit het zicht.

Deventer: diefstal en geldopname met gestolen bankpas op 19 februari 2013.

In Deventer koopt een vrouw (49) op dinsdag 19 februari bij een kaartautomaat op station Deventer een treinkaartje. Vlak daarna wordt haar portemonnee gerold. De vrouwelijke dader werd waarschijnlijk vergezeld door een man. Met de gestolen bankpas pint de vrouwelijke dader bij twee verschillende bankfilialen in Deventer. Terwijl zij pint, staat beide keren een man op haar te wachten. Na het pinnen, lopen ze samen weg. Kent u deze vrouw?

Ede: gewapende overval vuurwerkwinkel Jaco op 29 december 2012.

De eigenaar en medewerkers van een vuurwerkverkooppunt worden zaterdagavond 29 december rond 23.20 uur overvallen door twee mannen met een honkbalknuppel en een vuurwapen. Ze kwamen het terrein op door over een schutting te klimmen. Ze willen de sleutel van de kluis met de dagopbrengst. Als dat niet lukt vertrekken ze. De overval heeft een flinke impact gehad op de eigenaar en zijn zoon. 

Rotterdam: diefstal grote partij kinderkleding Van Riemsdijkweg in de nacht van 5 op 6 februari 2013. 

De daders nemen zo’n 50 grote dozen vol kinderkleding, waaronder shirts en broeken, mee van het merk Le Thème.  Waarde: enkele tienduizenden euro’s. Omdat het parkeerterrein op dinsdag 5 februari toevallig al vol staat, wordt één gevulde container buiten het hek geplaatst. Rond 23.15 uur komt een auto aangereden waaruit een man stapt die met behulp van gereedschap het zegel verbreekt. Een half uur later keren de mannen terug, dit keer met twee auto’s. Een derde persoon blijft in één van de auto’s wachten. Daarna komen de daders nog drie keer terug. Iedere keer met tussenpozen van ongeveer een half uur. De gestolen kleding kan vanaf woensdag 6 februari ergens te koop zijn aangeboden.

Den Haag: gewapende overval Thaise massagesalon Rijswijkseweg op 18 september 2012.

Twee mannen overvallen dinsdag 18 september 2012 rond 01:45 uur een Thaise massagesalon op de Rijswijkseweg in Den Haag. De mannen trappen de voordeur in, en even later ook een slaapkamerdeur, mishandelen twee van de drie aanwezige medewerksters die lagen te slapen en bedreigen hen met een mes.

Ze gaan ervandoor met een zwarte nylon rugtas van een van de slachtoffers met daarin een aantal mobiele telefoons, een zilverkleurige Apple Macbook Air laptop in originele Macbookhoes, witte Samsung Tablet in rode beschermhoes en zwarte Sony Xperia U1i Satio. Enkele spullen worden niet lang na de overval aangeboden bij een reparatiewinkel in Den Haag. Kan iemand de andere spullen in verband brengen met de mogelijke daders?

Wie herkent zijn/haar sieraden? 

Een opkoper in Den Haag kreeg half februari een partij sieraden aangeboden door iemand die bekend staat als inbreker. Grote kans dus dat al die sieraden van diefstal afkomstig zijn. Is er vóór half februari 2013 bij u ingebroken? Kijk dan vanavond of u iets herkent:

  • een trouwring met daarin de datum 25-12-65 en de naam Willem.
  • een wat smallere trouwring, met naam en vermoedelijke trouwdatum 2-5-1959
  • een kapotte broche is waarschijnlijk nog ouder. Hierin staan de namen Betsy en Dirk gegraveerd, plus 24-6-1902.

In de uitzending ziet u meer van de ingeleverde sieraden waaronder een kapotte hanger, broches en armbanden. De rest is heel, zoals een gouden spaarvarkentje, deze serie broches, de drie ringen, deze armbandjes en tot slot deze kettingen.

Rotterdam: gewapende overval tabakswinkel Kino Oranjeboomstraat op 12 februari 2013.

In Rotterdam-Zuid, in de wijk Feijenoord, wordt tabakswinkel Kino rond 09.30 overvallen. Een man vraagt om een pakje sigaretten en krijgt dat. Maar dan ziet de medewerkster ineens het vuurwapen dat op de toonbank is neergelegd. De vrouw moet een plastic tas vullen met geld, maar vertelt dat er slechts 15 euro in de kassa zit. Van de medewerkster krijgt hij dan zijn tas, een briefje van 10 en een van 5 toegegooid. De overvaller raapt er maar één op en vlucht vervolgens de winkel uit. De overvaller is weggerend in de richting van het park vlakbij de Vuurplaat. In een half jaar tijd is de medewerkster twee keer overvallen.

Terugkoppeling resultaten uit vorige uitzending:

- Vermissing van de broertjes Ruben(9) en Julian (7), vermist uit Zeist sinds 6 mei 2013.

- Moord op de 30-jarige Coovery Every Rosa in Rotterdam op 11 april 2013.

- Gewapende overval op automatenhal Magic Apple casino in Lelystad op 30 maart 2013.

- Mislukte overval op Plusmarkt in Rotterdam op 17 oktober 2012.

- Gewapende woningoverval in Heerhugowaard op 28 maart 2013.

- Gewapende overval op juwelier Pronk in Delft op 10 april 2013.

Herhaling

Opsporing Verzocht is dinsdag 21 mei te zien op Nederland 1 om 21.30 uur. De herhaling is woensdag 22 mei rond 11.45 uur op Ned2. U kunt de uitzending ook terugkijken via Uitzending gemist. In het programma proberen onderzoeksteams aan de hand van camerabeelden, compositietekeningen of reconstructies de identiteit van verdachten te achterhalen en de ware toedracht rond incidenten boven tafel te krijgen.