De Lier - Hennepkwekerij aangetroffen, verdachte aangehouden | Regio15.nl

De Lier - Hennepkwekerij aangetroffen, verdachte aangehouden

De Lier - Politieagenten troffen woensdag 22 mei om 20.30 uur op de Hoefweg een hennepkwekerij aan. Een 65-jarige Delftenaar werd aangehouden.


Agenten kregen een melding dat zich in een woning op de Hoefweg mogelijk een hennepkwekerij bevond. Bij controle van de woning troffen politieagenten een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Uit onderzoek bleek dat er tevens sprake was van diefstal van stroom. De huurder van de woning, de 65-jarge Delftenaar, kwam tijdens de controle van de politie aanlopen en werd aangehouden. In de woning troffen agenten 422 hennepplanten en bijbehorende apparatuur aan. De hennep en de apparatuur zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast.

Tips? Bel de politie!

De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.