Den Hoorn - Verdachte van woninginbraak aangehouden | Regio15.nl

Den Hoorn - Verdachte van woninginbraak aangehouden

Den Hoorn - De politie hield in de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 mei een 32 jarige man met de Poolse nationaliteit aangehouden in Den Haag. Met deze aanhouding lijkt een inbraak van een half jaar geleden alsnog te zijn opgelost.


Deze man stond gesignaleerd voor het woninginbrakenteam Homerun van Bureau Westland. De man wordt verdacht van het plegen van een woninginbraak op 27 november 2012 aan de Harnaskade in Den Hoorn. Bij de inbraak had de man zijn telefoon achtergelaten in de woning. Ook lag er een grote plas bloed in de woning. De man had bij de inbraak een grote ravage achter gelaten in de woning.

Uit DNA onderzoek van het bloed bleek dat het om de bovengenoemde verdachte ging. Ook onderzoek naar de telefoon leidde naar deze verdachte.

Lees meer over DNA-sporen

Woninginbrakenteam

Het woninginbrakenteam is in januari opgericht om het aantal woninginbraken in Westland en Midden - Delfland terug te dringen. Daarnaast wil het team het oplossingspercentage van woninginbraken verhogen. Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan. Elke andere informatie kan worden doorgegeven via 0900-8844. Liever anoniem? Bel met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie en het Openbaar Ministerie in Den Haag zetten Youtube in voor opsporingsberichtgeving. Dit middel is een aanvulling op de mogelijkheden die er al zijn om zaken onder de aandacht van de burgers in regio te brengen.