Leiden - Vernielingen in trein, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Leiden - Vernielingen in trein, politie zoekt getuigen

Leiden - De politie in Leiden zoekt getuigen van de vernieling van een treinstel in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni. Vier jongens spoten een brandblusser leeg, waardoor de trein niet verder kon rijden.


Volgens verschillende getuigen liepen vier jongens met een Noord-Afrikaans uiterlijk rond middernacht door de intercity, die was vertrokken van station Den Haag Hollands Spoor in de richting van Amsterdam. Ze waren luidruchtig. Vlak voordat de trein arriveerde op station Leiden CS werd er op het balkon van een treinstel een brandblusser leeggespoten. Het poeder uit de blusser verspreidde zich door het hele treinstel, waardoor de trein grote schade opliep en niet verder kon rijden.

Getuigen gezocht

Op het station in Leiden kon NS-personeel één van de jongens, een 17-jarige inwoner van Warmond, tegenhouden. Hij is overgedragen aan de politie. De politie zoekt nog naar de drie andere jongens uit het groepje en wil daarom graag spreken met getuigen van het incident. Bent u in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 juni getuige geweest van het leegspuiten van de brandblusser in de trein? Kunt u meer vertellen over de vier jongens, die op station Den Haag Hollands Spoor waren ingestapt? Of heeft u andere informatie die kan helpen bij het onderzoek? Belt u dan met de politie in Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.