Rijswijk - Jongens aangehouden voor vernieling: politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Rijswijk - Jongens aangehouden voor vernieling: politie zoekt getuigen

Rijswijk - Agenten hielden zondag 4 augsutus om 22.15 uur twee jongens van 15 jaar, uit Rijswijk en Den Haag, aan als verdachten van vernielingen op de Monseigneur Bekkerslaan.


Bewoners belden de politie nadat meerdere ruiten vernield waren van een flat op de Monseigneur Bekkerslaan. Zij gaven het signalement door van drie jongens. Agenten zagen in de omgeving van Eikelenburglaan twee jongens lopen die voldeden aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie probeerden de jongens te ontsnappen. Eén van de twee rende weg maar kon klem worden gereden met een politievoertuig. De ander probeerde te vluchten op de fiets. Een agent vorderde een fiets van een omstander en fietste achter de verdachte aan en was hem te snel af. Agenten namen het tweetal mee naar het politiebureau voor verhoor en brachten de ouders op de hoogte. Zij zitten nog vast. De geleende fiets die gebruikt is bij de achtervolging, is teruggebracht naar de eigenaar.

Tips? Bel de politie

De recherche heeft de zaak in onderzoek en is onder andere op zoek naar een mogelijk derde verdachte. Bent u getuige geweest en heeft u zich nog niet gemeld bij de politie? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Rijswijk via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.