Den Haag - Doortastend optreden van agenten voorkomt woninginbraak | Regio15.nl

Den Haag - Doortastend optreden van agenten voorkomt woninginbraak

Den Haag - Zeer alert en doortastend optreden van een bewoner en politieagenten in de wijk Wateringseveld voorkomt een of meerdere woninginbraken. Politie houdt twee verdachten 20 en 21 jaar aan op verdenking van plegen voorbereidingshandelingen van woninginbraken.

De politie kreeg donderdag 8 augustus rond 08.00 uur een melding van een zeer alert getuige. Deze zag dat enkele personen zich verdacht gedroegen bij enkele hoekwoningen aan de New Yorksingel. De getuige zag dat het duo iets tussen de voordeuren deed en vond dat dusdanig vreemd dat hij direct via 112 de politie belde. Meerdere politie-eenheden stelden direct in onderzoek in omdat zij vermoedden dat het wellicht om voorbereidingshandelingen van woninginbraken zou kunnen gaan, Hun voorgevoel bleek al snel juist. De agenten ontdekten bij een aantal woningen aan de Vigelandstraat en de Stavangerstraat dat ter hoogte van de slotplaat een kartonnetje en bij enkele woningen waren groenblaadjes aangebracht. Deze methode is bekend bij politie omdat zo inbrekers kunnen controleren of bewoners al dan niet gedurende lange tijd afwezig of met vakantie zijn. De zoektocht in de wijk werd verder voortgezet en al snel konden de twee verdachten worden achterhaald. Zij werden in een auto op de Chigagostraat aangetroffen en aangehouden. Beide aangehouden mannen hebben een waslijst aan antecedenten op woninginbrakengebied. In de auto vonden de agenten handschoenen en meerdere kledingstukken. Die laatste worden vaak gebruikt om in geval van ontdekking op heterdaad te kunnen gebruiken om latere herkenning te bemoeilijken. Het duo werd ingesloten voor nader verhoor. De alert getuige kreeg van de politie een bos bloemen als dank voor zijn alerte handelen. De politie is er van overtuigd dat dankzij deze getuige en de aanhouding van de twee Hagenaars een reeks aan inbraken kon worden voorkomen.

Verdachte situatie, bel de politie

De politie vraagt bewoners bij verdachte situaties de politie te bellen. Als er bijvoorbeeld een onbekend persoon grote interesse heeft in geparkeerde auto’s of zich verdacht ophoudt in brandgangen en steegjes, dan kunnen bewoners bellen naar 1-1-2. Het noteren van het signalement en eventueel een kenteken kan de politie verder helpen in het onderzoek.