Den Haag - Woninginbrekers blijken autodieven | Regio15.nl

Den Haag - Woninginbrekers blijken autodieven

Den Haag - De politie hield dinsdag 20 augustus twee mannen aan omdat zij zich verdacht ophielden bij een woning aan de Hoefkade.


Aan het bureau bleek van een woninginbraak geen sprake. Wel bleek dat de twee heren hadden gebivakkeerd in een auto die daar in de buurt stond. Uit onderzoek bleek deze auto van diefstal afkomstig.

De politie kreeg even na 01.00 uur de melding van een oplettendde bewoner dat er 3 mannen zich verdacht gedroegen bij binnentuinen van woningen aan de Hoefkade. Ter plaatse gekomen zagen agenten daar in de buurt twee mannen lopen die aan het opgegeven signalement voldeden. Omdat de heren, een 20-jarige inwoner van Rijswijk en een 15-jarige Hagenaar, geen aannemelijke  verklaring hadden over wat zij daar deden, werden de twee aangehouden op verdenking van inbraak. Onderzoek in de omgeving leverde geen opengebroken deuren of ramen op. Wel wees onderzoek aan de auto, waarin de twee volgens een getuige hadden gezeten, uit dat de kentekenplaten van de auto vals waren en dat de auto op 1 augustus was gestolen in Wateringse Veld. De recherche van bureau Beresteinlaan onderzoekt wat het aandeel is van de mannen in de diefstal dan wel heling. Ze zitten beiden nog vast.