Den Haag - Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van sluwe babbeltruc, politie zoekt getuigen | Regio15.nl

Den Haag - Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van sluwe babbeltruc, politie zoekt getuigen

Den Haag - Een 86-jarige Haagse werd donderdag 10 oktober slachtoffer van een sluwe babbeltruc op de Mariastraat in Den Haag.


Onder het mom van een probleem met de waterleiding liet de hoogbejaarde vrouw een nog onbekende vrouw binnen. Even later bleek haar pinpas te zijn gestolen.

Het slachtoffer werd rond 15.45 uur gebeld dat er iets mis was met haar waterleiding. Er zou spoedig iemand gestuurd worden om het een en ander te repareren. Nietsvermoedend liet ze de ‘reparateur’ binnen en liet haar haar gang gaan. Ruim een half uur later vertrok de verdachte en werd het slachtoffer opgebeld door de bank. Zij weten haar pincode te ontfutselen. Even later kreeg het slachtoffer argwaan en besloot ze de bank te bellen. De bank vertelde haar dat er zojuist een flink geldbedrag is opgenomen met haar pinpas. De politie is dringend op zoek naar getuigen of mensen die de politie kan helpen in dit onderzoek.

Signalement

De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 25 jaar en is circa 1.65 m. lang. Ze heeft kort, donker, krullend haar. Ze droeg een donkere, korte jas van glimmend, kunstof materiaal, met een donkergekleurde lange shawl.

Tips? Bel de politie!

Heeft u getuige geweest van deze babbeltruc? Of heeft u informatie die de politie kan helpen met het onderzoek en het vinden van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Overbosch via 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan! Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.