Den Haag - Schoonmaker houdt ‘grote schoonmaak’ | Regio15.nl

Den Haag - Schoonmaker houdt ‘grote schoonmaak’

Den Haag - Politieagenten zagen vrijdag 11 oktober om 03.30 uur over de Radarstraat in Den Haag een man lopen die een zware zwarte tas met zich meedroeg. Op vragen van één van de agenten, verklaarde de man dat hij zojuist in het bedrijvencomplex van de HTM had schoongemaakt en dat dit nog wat ‘restanten' waren.


Enigszins nieuwsgierig en vooral achterdochtig om hetgeen de man beweerde, stelden de agenten een nader onderzoek in. Hun wantrouwen bleek niet voor niets. In de tas van de man zat een grote hoeveelheid portefeuilles verstopt. Deze portefeuilles had de man weggenomen bij de zogenaamde ‘schoonmaakwerkzaamheden’. In de sporttas zat ook een verfbusje waarmee, zo bleek later, de man de interne bedrijfscamera’s had zwart gespoten om herkenning te bemoeilijken. De man had tijdens zijn werkzaamheden de kluis weten open te maken en de gehele inhoud, een grote hoeveelheid bedrijfsportefeuilles van HTM personeel, buitgemaakt. In de sporttast zaten:

  • 36 HTM portefeuilles met daarin totaal 2600 euro en 5700 euro aan vervoerskaartjes;
  • gouden ketting;
  • twee paar handboeien met sleutels.

De agenten hielden de man, een 43-jarige Delftenaar, direct aan en sloten hem in voor nader verhoor. De verdachte wordt maandag 14 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij bleek geen enkele arbeidsrelatie te hebben met het vervoersbedrijf.