Den Haag - Politie houdt twee verdachten aan bij hennepkwekerij in woning | Regio15.nl

Den Haag - Politie houdt twee verdachten aan bij hennepkwekerij in woning

Den Haag - In een woning aan de 2e van Blankenburgstraat trof de politie zaterdag 19 oktober een hennepkwekerij aan. Agenten hielden twee verdachten aan. De politie is nog op zoek naar twee verdachten die wisten te ontkomen.


De politie reageerde zaterdag in de avond op een melding van een sterke henneplucht bij een woning in de 2e van Blankenburgstraat. Nadat de agenten poolshoogte hadden genomen en inderdaad een henneplucht roken, besloten ze om met een machtiging tot binnentreden het pand binnen te gaan. In de woning troffen zij een in werking zijnde professionele hennepkwekerij aan.

 Tweede melding

Terwijl de agenten in de woning waren, kwam de melding dat er twee vrouwen via het balkon de daken waren opgevlucht. Via een woning in de Hollanderstraat zouden zij weg hebben kunnen komen. Een derde vrouw zou worden vastgehouden door een bewoner van de Hollanderstraat. De politie hield deze vrouw, een 24-jarige Haagse, even later aan.

Inzet hoogwerker brandweer

Vanaf een balkon in de Hollanderstraat zagen agenten in de binnentuinen een man liggen. Deze man, een 50-jarige man uit Den Haag, werd ook door de politie aangehouden. Omdat men vermoedden dat er zich nog verdachten op de daken zouden bevinden, werd de hoogwerker van de brandweer ingezet. Er werden geen verdachten meer aangetroffen maar wel goederen die mogelijk van de gevluchte verdachten zijn.

Oproep getuigen

De recherche van bureau Scheveningen doet onderzoek en is in dat kader op zoek naar  twee vrouwen die via het balkon, daken en tuinen zijn gevlucht. Heeft U verdachte(n) gezien of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de vrouwen? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.