Den Haag, Leidschendam, Rijswijk - Dinsdag in Team West | Regio15.nl

Den Haag, Leidschendam, Rijswijk - Dinsdag in Team West

Den Haag, Leidschendam, Rijswijk - Dinsdagavond is het regionale opsporingsprogramma Team West weer op tv. De politie hoopt op de hulp van de kijkers bij het oplossen van een aantal ernstige misdrijven.


Dinsdag 5 november komen, onder voorbehoud, de volgende zaken aan bod:

Overval Erasmusweg

Een 51-jarige Hagenaar werd zondag 27 oktober het slachtoffer van een gewelddadige overval. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Rond 19.30 uur bevond het slachtoffer zich op de Erasmusweg, toen drie onbekende mannen in een donkere Volkswagen Golf, type 6, uitstapten. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer gedwongen om een aanzienlijk geldbedrag en sieraden af te geven. Het slachtoffer werd geslagen en raakte lichtgewond. Hierna reden de mannen weg in de richting van de Wippolderlaan.

Overval Leidschendam

Aan de Oostvlietweg werden donderdag 31 oktober de bewoners van een woning overvallen door twee mannen. De bewoners werden omstreeks 05.30 uur wakker van gestommel rondom hun woning, die ligt tussen de Vogelplas en recreatiegebied Vlietlanden. Toen de man des huizes naar beneden ging en de voordeur opende, stond hij oog in oog met twee nog onbekende mannen. De mannen bedreigden de bewoner met een vuurwapen. Er vond een worsteling plaats, waarna de bewoner de daders wist af te schrikken. De bewoner raakt tijdens de worsteling gewond, maar het zou kunnen dat ook de overvallers gewond zijn geraakt. De verdachten vertrokken vervolgens, zonder buit, op een scooter in onbekende richting.

Babbeltrucs

Deze week is er opnieuw aandacht voor babbeltrucs. In zowel Rijswijk, Leidschendam als Den Haag werden bejaarde dames het slachtoffer van vrouwen die zichzelf met uiteenlopende smoesjes bij de slachtoffers meldden. Nadat de vrouwen in de woning waren, bleken de pinpassen van de slachtoffers verdwenen. Van de pintransacties die daarop volgden zijn camerabeelden beschikbaar, de recherche hoopt op herkenning van de verdachten.

Kort

In de rubriek met korte zaken passeren onder meer de diefstallen van Senseo-apparaten, diefstallen van portemonnees uit een school en diefstal van kleding de revue.

Tips

Kijkers die tips hebben over de zaken uit de uitzending, kunnen contact opnemen met desbetreffende rechercheafdeling via nummer 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Uitzending

Team West wordt dinsdagavond uitgezonden om 18.00 uur op TV West en gedurende de avond en woensdag overdag nog een aantal keer herhaald. De zaken zijn vanaf dinsdagmiddag ook terug te zien op de websites www.politie.nl en www.teamwest.nl.