Den Haag - Tweede verdachte overval snackbar aangehouden | Regio15.nl

Den Haag - Tweede verdachte overval snackbar aangehouden

Den Haag - De recherche van Bureau Overbosch hield dinsdag 5 november een tweede verdachte aan voor de overval op een snackbar aan het Aegonplein.



Maandag 28 oktober kwamen om 14.30 uur twee gemaskerde mannen de snackbar binnen, waar zij direct het aanwezige personeel bedreigden. Zij wisten vervolgens via de achterkant het pand te verlaten en gingen er met een geldbedrag vandoor.

Gealarmeerde politieagenten zochten in de nabije omgeving naar de daders. Dit resulteerde in de aanhouding van een 17-jarige Voorschotenaar. Hij werd ingesloten op het politiebureau en op woensdag 30 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris, die zijn voorlopige hechtenis met 14 dagen verlengde.

De recherche onderzocht sindsdien de overval. Het onderzoek leidde tot het bekendworden van de identiteit van de tweede verdachte, een 19-jarige Hagenaar. Een officier van justitie verleende toestemming voor zijn aangehouding buiten heterdaad, waarna hij dinsdag 5 november kon worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en wordt op donderdag 7 november voorgeleid aan een rechter-commissaris.