Den Haag - Hagenaar drukt plaatsgenoot van de weg | Regio15.nl

Den Haag - Hagenaar drukt plaatsgenoot van de weg

Den Haag - De politie hield donderdagavond 7 november een 54-jarige Hagenaar aan op de La Reyweg. De man had even daarvoor een scooterrijder van de weg gedrukt waarbij de bestuurder lichtgewond raakte.


Het slachtoffer, een 18-jarige Hagenaar, reed rond 21.30 uur op zijn scooter op de La Reyweg toen hij een auto achter zich hoorde toeteren. Het slachtoffer ging aan de kant en hoorde de auto met gierende banden doorrijden. Op het moment dat de auto naast de scooterrijder reed, stuurde hij naar de scooter waardoor deze bekneld kwam te zitten tussen de auto van de verdachte en een andere auto. Vervolgens kwam hij ten val. Het slachtoffer raakte bij de val lichtgewond. De verdachte ging er direct vandoor de Dierenselaan op.

Met behulp van verschillende getuigenverklaringen wist de politie de auto van de verdachte al snel te traceren op de Dierenselaan. De verdachte kwam rond 22.00 uur aangelopen bij zijn auto en kon direct aangehouden worden door de politie. Hij onderging een alcoholtest, waaruit bleek dat hij teveel had gedronken. Hij blies 555 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens is de verdachte in verzekering gesteld en doet de politie onderzoek naar (de toedracht van) het incident. Het slachtoffer kon na het behandelen van zijn verwondingen naar huis.

Alcohol

De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (=0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (=0,2 promille). Beginnend bestuurders zijn minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs.