Den Haag - Hagenaar geniet maar kort van zijn vrijheid | Regio15.nl

Den Haag - Hagenaar geniet maar kort van zijn vrijheid

Den Haag - Een 29-jarige Hagenaar werd donderdag 7 november om 14.15 uur in vrijheid gesteld, maar werd enkele minuten later weer aangehouden op de Hoefkade. Bij het heenzenden beledigde de verdachte enkele politieagenten.



De verdachte werd in de nacht van woensdag 6 op donderdag 7 november aangehouden op de Koningsstraat. Hij had een 39-jarige Hagenaar bedreigd. De politie had bij fouillering een aantal goederen van de verdachte in beslag genomen voor onderzoek. Toen hij werd heengezonden, wilde de verdachte weten waar deze goederen waren. Hij gedroeg zich zeer recalcitrant en werd meerdere keren weggestuurd. Vervolgens beledigde de verdachte verschillende politieagenten en ging hij er vandoor. De politie wist hem uiteindelijk om 14.30 uur aan te houden op de Hoefkade. De man bood veel weerstand bij de arrestatie en daarom gebruikten politieagenten gepast geweld. De man is in verzekering gesteld.

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.