Den Haag - Pinautomaat gesaboteerd, pinner de dupe | Regio15.nl

Den Haag - Pinautomaat gesaboteerd, pinner de dupe

Den Haag - Onbekenden saboteerden maandag 11 november een pinautomaat in de Theresiastraat. Een 22-jarige Rotterdammer werd hiervan het slachtoffer en deed aangifte bij de politie.


De Rotterdammer pinde rond 21.00 uur geld bij de automaat in de Theresiastraat nabij een supermarkt. Het was hem opgevallen dat er twee mannen met een Oost-Europees uiterlijk schuin naast hem stonden tijdens het pinnen. In plaats van het uitgeven van het gepinde geldbedrag, klepperde de geldsleuf. De automaat gaf geen geld en ook de gevraagde pinbon kwam niet uit de automaat. Hierna zag het slachtoffer dat het de twee mannen die nabij hem hadden staan wachten wel geld uit de pinautomaat haalden. Later merkte de man dat er geld van zijn rekening was afgeschreven.

Bent u ook slachtoffer geworden of was u getuige van verdachte omstandigheden bij de pinautomaat, belt u dan met de politie via 0900-8844.

Cash trapping

Cash trapping is een vorm van diefstal waarbij dieven pinautomaten zo manipuleren dat ze geen geld uitgeven bij het pinnen. Pinners denken dat de pinautomaat stuk is, lopen de bank binnen of lopen weg, waarop de criminelen het geld snel uit de automaat halen. Cash trapping komt steeds vaker in Nederland voor.

Wat kan ik doen om cash trapping te voorkomen?

Krijgt u geen geld na het pinnen? Verlaat dan de geldautomaat niet. Neem altijd contact op met het meldnummer van de betreffende bank. Dat nummer staat op de geldautomaat. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Vindt u de situatie verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.