Den Haag - Meldkamermedewerkers beantwoorden publieksvragen over 112 | Regio15.nl

Den Haag - Meldkamermedewerkers beantwoorden publieksvragen over 112

Den Haag - Weet u wat u moet doen als elke seconde telt? Meldkamermedewerkers van het alarmnummer 112 nodigen het publiek uit om van 14 tot en met 18 november vragen te stellen over 112 via Twitter en via de Facebook-pagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie.


Zij beantwoorden op 21 november zo veel mogelijk kijkersvragen in een video. Vragenstellers maken kans om een rondleiding door een 112-meldkamer te winnen. Doel van deze actie is om de kennis van Nederlanders over het alarmnummer 112 te vergroten.

'Kennis over 112 is belangrijk als elke seconde telt. Wij krijgen mensen huilend en schreeuwend aan de lijn. Wij willen hen zo goed en snel mogelijk helpen. Dat kunnen we nog beter doen als mensen weten hoe 112 werkt, wat zij van ons kunnen verwachten en wat wij van hen verwachten', vertelt Sander, die als 112-centralist noodoproepen ontvangt en afhandelt.

Win een rondleiding

Samen met collega’s Nick (brandweer) en Rita (ambulancezorg) roept Sander iedereen daarom op om van 14 tot en met 18 november vragen over 112 te stellen via de Facebook-pagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie en via Twitter. 'Het doel is om mensen aan het denken te zetten. Hoe veel weten ze eigenlijk over 112? Weten ze precies wat ze moeten doen als elke seconde telt? Mensen mogen ons overal vragen over stellen; ook over de techniek achter het alarmnummer of over ons werk in de meldkamer.'

Videovragen

Op 21 november beantwoorden de meldkamermedewerkers zo veel mogelijk interessante en prikkelende vragen in een video, die ook via internet wordt verspreid. Vragenstellers maken kans om een van de drie rondleidingen te winnen door een hypermoderne meldkamer; het zenuwcentrum waar centralisten van politie, brandweer en ambulancezorg 112 noodoproepen ontvangen en beantwoorden.

Meedoen is simpel

Meedoen aan deze actie is simpel. Stel uw vraag over 112 op de Facebook-pagina van het ministerie van Veiligheid en Justitie onder een van de Facebook-berichten die beginnen met het label #112actie. Of stel uw vraag via Twitter, in een tweet met de hashtag #112actie.

Help mee de bekendheid van 112 vergroten

'Door een vraag te stellen, helpen mensen ons om de bekendheid van 112 te vergroten bij hun Facebook-vrienden en twitter-volgers. Wij hopen dan ook dat veel Nederlanders ons hun vraag stellen', besluit Nick.