Wolfheze - 3 aanhoudingen na alert handelen getuigen | Regio15.nl

Wolfheze - 3 aanhoudingen na alert handelen getuigen

Wolfheze - Een oplettende buurtbewoonster meldde zaterdag rond 18.30 uur dat zij een drietal verdachte personen zag in een tuin van een woning aan de Johannahoeveweg.


Daarop ging een politieman in vrije tijd meteen ter plekke kijken. Hij zag dat een auto er met hoge snelheid vandoor reed met daarin drie mannen. Hij zette de achtervolging in. Ondertussen had de melkamer diverse surveillance-eenheden in de omgeving geïnformeerd die naar de betreffende auto uitkeken. De actie bleek succesvol.

De achtervolgende politieman kon steeds aan de meldkamer de locatie van de auto doorgeven. Daarop konden andere eenheden gericht te werk gaan. Op de Wolfhezerweg gaf de politie de bestuurder een stopteken. In de auto zagen agenten onder meer een schroevendraaier liggen. Daarop werden de drie inzittenden aangehouden op verdenking van poging woninginbraak, danwel het voorhanden hebben van inbrekerswerktuig. In de auto vond de politie nog meer spullen en nam de auto inbeslag voor verder sporenonderzoek.

Andere agenten hebben in de omgeving van de Johannahoeveweg gekeken of er aan woningen braakschade te ontdekken was. Het onderzoek loopt nog. De drie verdachten, van 22, 24 en 24 jaar en afkomstig uit Den Haag en Zoetermeer, werden ingesloten voor verhoor.