Voorburg, Den Haag - Melding inbraak leidt naar twee verdachten met wapens en hennep | Regio15.nl

Voorburg, Den Haag - Melding inbraak leidt naar twee verdachten met wapens en hennep

Voorburg, Den Haag - De politie hield dinsdagochtend 26 november twee Hagenaars aan op de Zoetermeerse Rijweg. De verdachten hadden diverse wapens, drugs en inbrekerswerktuig bij zich.


De politie reageerde maandagavond 25 november rond 23.45 uur op een melding van een poging inbraak bij een bedrijfspand op de A. van Scheltemastraat in Voorburg. Verschillende eenheden zetten de nabije omgeving af en gingen op zoek naar de vermeende inbrekers. Er werd ondanks de zoekactie niemand aangetroffen en rond 00.30 uur vertrokken de politie-eenheden. Op dat moment ontving de politie een melding dat twee personen zich verdacht ophielden op het Koningin Julianaplein, nabij de A. van Scheltemastraat. De verdachten vertrokken in een auto in de richting van de Zoetermeerse Rijweg. Politieagenten gingen erachteraan en traceerden niet veel later de bewuste auto bij een tankstation. Aldaar werden de verdachten, een man (23) en een vrouw (21), beiden uit Den Haag, staande gehouden. Agenten doorzochten het voertuig en troffen onder andere messen, een, naar later bleek nep-, vuurwapen, inbrekerswerktuig en hennep aan. Hierop werden de verdachten aangehouden. De politie start een onderzoek naar de verdachten en onderzoekt of zij een rol hebben bij de poging inbraak van eerder die avond.

Nepvuurwapens

Veel speelgoedwapens die in het buitenland te koop zijn lijken zoveel op echte (vuur)wapens, dat ze niet van echte wapens zijn te onderscheiden. Dit maakt het mogelijk om nepwapens voor verkeerde doeleinden te gebruiken om bijvoorbeeld anderen mee te bedreigen. Het is daarom in Nederland verboden om nepwapens in bezit te hebben. Wie toch zo’n wapen aanschaft, loopt het risico op een forse boete en bij een treffen met de politie op een behandeling als van een gewapende crimineel.