Delft - Verdachten straatroof Sint Maartensrechtpad aangehouden | Regio15.nl

Delft - Verdachten straatroof Sint Maartensrechtpad aangehouden

Delft - De politie heeft vier mannen aangehouden die ervan verdacht worden op vrijdag 25 oktober twee vissers te hebben beroofd op het Sint Maartensrechtpad in Delft. De slachtoffers werden die dag bedreigd met een vuurwapen en beroofd van hun persoonlijke goederen.


De twee slachtoffers, 18 en 15 jaar uit Delft, waren de bewuste avond om 22.45 uur aan het vissen op het Sint Maartensrechtpad. Zij hadden een tent opgezet om ook de nacht daar te verblijven. Toen beide mannen op bed lagen, werd opeens hun tent opengeritst. De vier verdachten kwamen de tent binnen en bedreigden de slachtoffers met een vuurwapen. Vervolgens gingen ze er vandoor met persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. Zij raakten niet gewond bij de beroving.

Aanhouding

Na deze beroving starrte de politie direct een onderzoek. Via de media werd het publiek opgeroepen om informatie te delen. Ook werd in het regionale opsporingsprogramma Team West op Omroep West aandacht gevraagd voor deze beroving. Het onderzoek leidde uiteindelijk tot de aanhouding van de vier verdachten, afkomstig uit Delft, op dinsdag 26 en woensdag 27 november.

Eén van de verdachten (19) werd dinsdagmiddag 26 november door het rechercheteam van politiebureau Delft aangehouden. Bij de aanhouding werd één van de gestolen telefoons aangetroffen. De overige drie verdachten zijn woensdagochtend 27 november van hun bed gelicht door de politie. Zij hielden een 16-jarige Delftenaar aan, die gebruik maakte van en in het bezit was van één van de gestolen telefoons. Bij de derde verdachte (17 jaar) werden onder andere weggenomen autosleutels, kentekenpapieren en betaalbewijzen van de slachtoffers gevonden. De vierde verdachte is een 15-jarige Delftenaar. Hij wordt ervan verdacht informatie over de verblijfplaats en het staan en gaan van de slachtoffers te hebben doorgegeven. De verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie vervolgt het onderzoek.