Den Haag - Straatrovers op heterdaad betrapt | Regio15.nl

Den Haag - Straatrovers op heterdaad betrapt

Den Haag - Politieagenten van bureau De Heemstraat waren donderdag 28 november getuige van een straatroof op de Paul Krugerlaan.


Door snel ingrijpen konden zij direct de twee verdachten aanhouden.

De agenten surveillerden in de omgeving van de Paul Krugerlaan toen zij twee voor hen bekenden mannen zagen lopen. Omdat zij het direct niet vertrouwden besloten zij hen van een afstand te observeren. Het viel de agenten op dat de twee zich erg verdacht gedroegen en vaak om zich heen keken.

Toen de twee nabij een bankje op het Paul Krugerplein bleven staan, zagen de agenten dat één van de twee een op het bankje zittende man een vuistslag in het gezicht gaf. Het slachtoffer viel hierna op de grond. Eén van de twee mannen bukte naar het slachtoffer toe, om, naar later bleek, persoonlijke eigendommen van hem weg te nemen. Hierna vluchtten de twee verdachten weg.

De agenten die de mannen van een afstand in de gaten hadden gehouden hielden de twee in de diecte omgeving van de beroving aan. Het slachtoffer (22) deed direct aangifte van beroving. De twee Haagse verdachten, 23 en 30 jaar worden vandaag voorgeleid aan  de rechter-commissaris.