Delft - Meld vuurwerkoverlast Delft via Twitter | Regio15.nl

Delft - Meld vuurwerkoverlast Delft via Twitter

Delft - Ondanks dat het pas op maandag 31 december vanaf 10.00 uur is toegestaan om vuurwerk af te steken, merkt de politie jaarlijks dat niet iedereen daarop kan wachten.


Vooral de dagen voorafgaand aan de 31ste komen er meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Net zoals eerdere jaren zet de politie Delft daarom extra agenten in om vuurwerkoverlast tegen te gaan.

Op zaterdag 28, zondag 29 en maandag 30 december zijn een aantal politiemensen vrijgemaakt om zich te richten op vuurwerkmeldingen. Het ‘vuurwerkteam’ wordt ingezet op overlastmeldingen die telefonisch gedaan worden via 0900-8844. Bij wijze van experiment is het dit jaar ook mogelijk om op deze dagen tussen 9.00 en 2.00 uur via Twitter melding te maken van vuurwerkoverlast.

Hoe kan er gemeld worden via Twitter?

Mensen die overlast ervaren in Delft en die actief zijn op Twitter kunnen een tweet sturen met de hashtag #vwlast015. Naast de hashtag is het belangrijk dat ook de locatie en het tijdstip van de overlast vermeld worden in de tweet. Vanaf het politieacount PolDelft ontvangen twitteraars een reactie over de afhandeling van de melding. Tijdens het twitterexperiment wordt Twitter actief uitgelezen tussen 9.00 en 2.00 uur. Buiten deze uren kan vuurwerkoverlast natuurlijk nog steeds gewoon gemeld worden via het telefoonnummer 0900-8844, of bij spoed via 112.

Het melden van vuurwerkoverlast via Twitter is een experiment en de politie is benieuwd naar de uitkomsten. Een vergelijkbaar experiment in de gemeenen Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest verliep vorig jaar goed. De politie wil benadrukken dat dit experiment gericht is op vuurwerkoverlast. Indien mensen getuige zijn van andere incidenten of gebeurtenissen waarbij de aanwezigheid van politie gewenst of noodzakelijk is, dan worden mensen verzocht telefonisch contact op te nemen via 0900-8844 of via 112. Indien mensen anoniem wensen te blijven dan kunnen zij melding maken via Meld Misdaad Anoniem door te bellen met 0800-7000.