Leidschendam - Moeder en zoon vast na geweld tegen politie | Regio15.nl

Leidschendam - Moeder en zoon vast na geweld tegen politie

Leidschendam - Een ogenschijnlijke onschuldige bekeuringssituatie ontaardde kerstavond in een incident waarbij veel geweld werd gebruikt richting de politie. Agenten hielden uiteindelijk een 43-jarige vrouw en haar 13-jarige zoon aan.


Een politieagent gaf dinsdag 24 december om 17.40 uur de 43-jarige automobiliste op de Berberis een bekeuring. De vrouw weigerde daarop enige vorm van medewerking zoals het verstrekken van haar persoonsgegevens. De agent was daarop genoodzaakt om de vrouw aan te houden. Terwijl de agent de vrouw wilde aanhouden, riep zij haar 13-jarige zoon om hulp. Die schoot direct zijn moeder te hulp. De situatie escaleerde en de 13-jarige jongen zag kans om de agent te mishandelen. Met behulp van gewaarschuwde agenten en hulp van een omstander kon de vrouw en haar zoon worden aangehouden. Beiden werden de afgelopen dagen gehoord omtrent hun aandeel in het geweld. De betrokken 27-jarige politieagent moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. Hij heeft zich ziek gemeld. De politie zet het onderzoek naar het geweldsincident voort. De politie maakt proces-verbaal op tegen het tweetal. Moeder en zoon werden op last van het Openbaar Ministerie in voorlopige vrijheid gesteld.

Geweld tegen politieagenten

De politie tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. Met het Openbaar Ministerie zijn afspraken gemaakt dat de strafeis bij geweld tegen politieambtenaren wordt verdubbeld.