Zoetermeer - Getuigenoproep babbeltruc | Regio15.nl

Zoetermeer - Getuigenoproep babbeltruc

Zoetermeer - De recherche in Zoetermeer is op zoek naar mensen die informatie hebben over een babbeltruc, dinsdag 7 januari tussen 12.00 uur en 13.00 uur op de Lijnbaan.


Bij een 73-jarige Zoetermeerse werd dinsdag tussen de middag aangebeld door twee voor haar onbekende vrouwen. Hoewel de vrouw aanvankelijk de deur op de 'knip' liet, slaagden de vrouwen erin haar te overtuigen de deur te openen zodat zij naar binnen konden. Met allerlei vragen gingen zij met de vrouw door haar woning en kwamen uiteindelijk in de tuin van de bewoonster uit. Daarna gingen de vrouwen vrij plotseling weg, waarna bleek dat het geld en de sieraden van de Zoetermeerse waren weggenomen. Waarschijnlijk hebben de vrouwen, nadat zij binnenkwamen, de voordeur van de woning op een kier gelaten zodat een derde persoon de woning kon doorzoeken terwijl zij de bewoonster afleidden.

Van de vrouwen is het volgende signalement bekend:
De eerste lichtgetinte vrouw was tussen de 40 en 45 jaar oud, was ongeveer 1.60m lang en had een mollig postuur, een rond gezicht en donker, opgestoken haar. Zij was gekleed in een donkere jas met een donkere sjaal en zwarte laarzen.

De tweede vrouw was eveneens lichtgetint, ongeveer 1.55m lang en een stuk jonger: 20 á  25 jaar oud. Zij had een slank postuur met een smal gezicht en lichtbruin haar. Ook zij was gekleed in een donkere jas en droeg zwarte handschoenen en laarzen.

Tips? Bel de politie!

Heeft u deze vrouwen dinsdag gezien in de omgeving van de Lijnbaan, of zijn ze wellicht ook bij u aan de deur geweest? Bel dan de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.