Den Haag - Hennepkwekerij aangetroffen op de Leyweg | Regio15.nl

Den Haag - Hennepkwekerij aangetroffen op de Leyweg

Den Haag - De politie hield donderdag 16 januari een 22-jarige Haagse aan op de verdenking van het kweken van en handelen in softdrugs.


In de woning van de vrouw werd een grote hoeveelheid hennep aangetroffen.

De politie ontving een melding dat zich mogelijk een hennepkwekerij zou bevinden in een woning aan de Leyweg. Agenten zijn samen met een energieleverancier op pad gegaan, omdat er tevens sprake zou zijn van diefstal van stroom. Toen agenten aanbelden bij de betreffende woning, liet de verdachte hen gelijk binnen. In de woning werden twee kweekruimtes aangetroffen met in totaal 140 zogenoemde moederplanten. Daarnaast troffen agenten 1700 stekjes aan en tevens 800 gedroogde henneptoppen. De energieleverancier constateerde inderdaad dat de stroom illegaal afgetapt werd. De hennep en de benodigdheden om hennep mee te kweken zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie doet onderzoek naar de rol van de verdachte.

Drugsoverlast

De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen in drugs. De handel vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld vaak niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt.

De politie vraagt vermoedens van drugshandel te melden via 0900 – 8844. Indien men anoniem wenst te blijven, kan de informatie ook via Stichting M 0800 – 7000, worden doorgegeven.