Den Haag - Hennepstekken in woning | Regio15.nl

Den Haag - Hennepstekken in woning

Den Haag - In een woning aan de Haagse Hulshorststraat troffen agenten woensdag 5 maart een hennepkwekerij aan met daarbij 126 hennepstekken.


Agenten kregen een melding van de verhuurder van het pand die bij controle de kwekerij ontdekte. Hij schakelde daarop direct de politie in. In twee ruimten in de woning bleek een hennepkwekerij te zijn opgericht waarbij 126 hennepstekken klaar stonden. De politie ontmantelde direct de kwekerij en stelt een nader onderzoek in naar de huurder van het pand.

Meld hennepkwekerijen

Hennepteelt heeft inmiddels het onschuldige karakter ver achter zich gelaten. Er gaan miljarden euro’s om in de hennepteelt, die steeds meer verweven is met de handel in harddrugs en vuurwapens, fraude, mensenhandel en mensensmokkel. Bovendien leveren hennepkwekerijen overlast en gevaar voor de buurt op. Tien procent van de woningbranden is te relateren aan hennepteelt.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.