Nijmegen - Mishandeling en diverse opstootjes rond uitgaansgelegenheid | Regio15.nl

Nijmegen - Mishandeling en diverse opstootjes rond uitgaansgelegenheid

Nijmegen - Zaterdagnacht vond rond sluitingstijd (05.00 uur) van een uitgaansgelegenheid aan de Wijchenseweg buiten een vechtpartij plaats waarbij ongeveer 15 personen waren betrokken.


Agenten gingen er meteen op af waarop de vechtenden zich uit de voeten maakten. Eén persoon raakte zodanig gewond dat hij in een ziekenhuis is opgenomen. Daarna bleef het op diverse locaties in de directe omgeving onrustig en waren er opstootjes. Meerdere politie-eenheden kwamen ter plaatse en hielden in totaal zes verdachten aan. De politie heeft verder onderzoek ingesteld, in het bijzonder naar de ernstige mishandeling.

De gewonde man, van 21 jaar uit Culemborg, was aanvankelijk buiten kennis. Toegesnelde agenten bekommerden zich om hem en enkele medewerkers van de uitgaansgelegenheid verleenden eerste hulp. Vervolgens nam ter plaatse gekomen ambulancepersoneel de behandeling over en is het slachtoffer, zover bekend met letsel aan zijn hoofd, naar het UMC St Radboud vervoerd. Zondag hebben agenten een (eerste, korte) aangifte van hem opgenomen. De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht.

Tijdens de hulpverlening werd assistentie van meerdere politie-eenheden ingeroepen, waaronder een hondengeleider met hond. De locatie werd met lint afgezet en politieagenten vormden een linie om een veilige werkplek te creëren voor de hulpverleners. Bij het op afstand houden van het publiek gooide een persoon een fles naar het gezicht van een portier. De verdachte werd direct aangehouden, de portier deed aangifte van mishandeling.

Meerdere opstootjes en aanhoudingen

In de omgeving bleef het onrustig en de politie verrichtte nog eens vijf aanhoudingen. Drie voor het niet voldoen aan bevel of vordering en een voor vechten op straat. Een laatste verdachte is aangehouden naar aanleiding van een vernieling van een prullenbak. Vervolgens bedreigde de man agenten met een riem, waarop er pepperspray tegen hem is gebruikt. Ook verzette hij zich bij zijn aanhouding.

De aangehouden verdachten zijn mannen variërend in leeftijd van 21 tot 29 jaar en afkomstig uit Zoetermeer, en één uit Rotterdam. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De recherche is volop met het onderzoek bezig.

2014023143 + 2014023144 + 2014023148