Den Haag - 16-jarige Hagenaar verdacht van straatroven | Regio15.nl

Den Haag - 16-jarige Hagenaar verdacht van straatroven

Den Haag - Een 16-jarige Hagenaar is zondag 9 maart aangehouden op verdenking een straatroof op de Loosduinsekade. De politie verdenkt de jongen ook van een straatroof die op 5 maart in een tram bij de Delftselaan plaatsvond.


De politie kreeg omstreeks 11.30 uur de melding dat een getuige op de De la Reyweg achter twee straatrovers aan rende. Ter plaatse werden politieagenten aangesproken door de getuige, die zei dat één van de verdachten een moskee ingegaan was. Ook zagen de agenten het slachtoffer staan, een 29-jarige vrouw uit Den Haag. Zij bleek van haar telefoon beroofd te zijn. De agenten gingen de moskee binnen en troffen de verdachte aan, die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd direct aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen.

Na onderzoek door de politie bleek dat de verdachte ook verdacht wordt van een straatroof die plaatsvond in de ochtend van woensdag 5 maart op de Delftselaan. Hierbij werd een 82-jarige Haagse in de tram beroofd van haar tas. De politie onderzoekt de incidenten.

Straatroven

De politie zet hoog in op zogenoemde High Impact Crimes, oftewel misdrijven die veel impact hebben op het slachtoffer. Het speciale LATRO-team van de politie houdt zich daarom enkel bezig met het oplossen van straatroven.