Delft - Wegloper het haasje | Regio15.nl

Delft - Wegloper het haasje

Delft - Een 22-jarige Delftenaar dacht vrijdag 28 maart door hard weg te lopen zich te kunnen onttrekken aan een aanhouding door de politie.


Agenten zagen omstreeks 05.50 uur de Delftenaar rijden over Rijksweg A13. In de auto zaten twee mannen. Bij het zien van de agenten verlieten de mannen de snelweg en reden de wijk Buitenhof in. Op de Lodewijck van Deijsselhof stopten de mannen. Een van hen stapte direct uit en zette het op een rennen. Politieagenten wisten hem op de Provincialeweg te achterhalen. Het bleek te gaan om een 22-jarige Delftenaar. De andere verdachte, een 24-jarige inwoner uit Dordrecht, werd direct aangehouden. Al snel bleek waarom de mannen zo’n haast hadden. Het voertuig waarin beide verdachten reden, bleek een dag eerder bij een woninginbraak in Delft te zijn weggenomen. De mannen werden dan ook ingesloten voor nader verhoor. De politie onderzoekt de betrokkenheid van beide verdachten bij de woninginbraak en diefstal van de auto.

Woninginbraken

De politie heeft de aanpak van woninginbraken tot korpsprioriteit verheven en investeert veel in het oplossen van deze zaken.

Ziet u iets verdachts rond woningen? Vertrouwt u het niet? Bel direct 112. Met de politiemeldkamer zijn afspraken gemaakt om direct een surveillance-eenheid te sturen in geval van ontdekking van een woninginbraak of verdenking daarvan.