Pijnacker - Klopjacht op dieven, één verdachte nog spoorloos | Regio15.nl

Pijnacker - Klopjacht op dieven, één verdachte nog spoorloos

Pijnacker - De politie in Pijnacker maakte donderdag 3 april met behulp van veel omstanders een heuse klopjacht op twee dieven.


Gedurende de klopjacht bleek dat zij meer op hun geweten hebben dan de winkeldiefstal waar alles mee begon. Uiteindelijk werd één verdachte, een 24-jarige Schiedammer, aangehouden.

De politie ontving rond 16.40 uur de melding dat twee mannen een iPad hadden gestolen uit een winkel aan de Ackershof. De eigenaar van de winkel en een klant waren direct achter de mannen aangegaan en alarmeerde ondertussen de politie. Ook een voorbijganger op de fiets zette de achtervolging in. Hij wist de iPad veilig terug te brengen bij de winkel. Gealarmeerde agenten haakten al snel aan bij de achtervolging, waarbij één van de verdachten vrij snel werd aangehouden. Deze verdachte werd geboeid aan een paal vastgezet, omdat de agent zijn collega moest helpen bij de aanhouding van en de zoektocht naar de andere verdachte. Toen even later een andere agent de aangehouden man wilde ophalen, bleek de verdachte verdwenen. Uit getuigenverklaringen is gebleken dat de man zich na de ontsnapping mogelijk verplaatste op een gestolen fiets.

Ondertussen werden de politiehelikopter en politiehonden ingezet op zoek naar de tweede verdachte. Een getuige meldde zich bij de politie dat een man had ingebroken in haar woning aan de Corry Besselingplantsoen en er met haar mobiele telefoon vandoor was gegaan. In de nabije omgeving zag een agent de vermoedelijke verdachte een brandgang inrennen. Daar werd hij met behulp van een politiehond aangehouden. In zijn nabije omgeving werd de, even daarvoor gestolen, mobiele telefoon aangetroffen.

Een getuige meldde na de aanhouding van deze verdachte, dat hij had gezien dat de man een tas in een tuin aan de Duikersloot had gegooid. In de tas bleek een smartwatch te zitten, nog in de verpakking. In eerste instantie was niet bekend waar dit artikel vandaan kwam, totdat de politie een aangifte binnenkreeg van diefstal uit een winkel aan de Ackershof. De politie onderzoekt of de verdachten ook verantwoordelijk zijn voor deze diefstal.

De tweede, eerder ontsnapte, verdachte werd niet meer aangetroffen. De politie hield na onderzoek wel een verdachte aan in Vlaardingen, maar hij bleek niets met het incident te maken te hebben. De politie stelt een onderzoek in naar zijn identiteit. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met de omstander die op de fiets achter de verdachten aanging en de iPad terug wist te krijgen.

Signalement

De verdachte heeft een lichtgetint uiterlijk en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij was geheel in het zwart gekleed en is ongeveer 20 à 25 jaar oud. Mogelijk heeft hij nog handboeien om, danwel handboeien in zijn bezit.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van de achtervolging of de ontsnapping van de verdachte? Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de verdachte? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Pijnacker-Nootdorp via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.