Den Haag en Rijswijk - Inzet lokfietsen succesvol | Regio15.nl

Den Haag en Rijswijk - Inzet lokfietsen succesvol

Den Haag en Rijswijk - De politie hield dinsdag 6 mei meerdere verdachten aan die een fiets wegnamen. Wat zij niet wisten was dat het een lokfiets van de politie betrof. In alle gevallen werden dan ook snel de verdachten aangehouden.


Een 28-jarige Hagenaar werd dinsdag 6 mei omstreeks 23.00 uur betrapt toen hij een lokfiets steelde. De fiets stond gestald op de Savornin Lohmanlaan toen aan het bureau een alarm afging dat de fiets werd verplaats. Agenten hielden de man op de Thorbeckelaan aan. Ook een 42-jarige Hagenaar nam een lokfiets mee vanaf de Beresteinlaan in Den Haag. Hij zette er vervolgens aardig de vaart in, agenten wisten hem om 13.30 uur op de Haagweg in Rijswijk te achterhalen. Drie minderjaren (14 en 15 jaar) namen drie keer overdag in Rijswijk vanaf de Huis te Landelaan de fiets mee en werden dan ook iedere keer aangehouden.

De verdachten werden overgebracht naar een politiebureau. De politie in de eenheid Den Haag zet in de strijd tegen diefstal van fietsen al geruime tijd lokfietsen in. Daarbij werkt de politie nauw samen de gemeente Den Haag, het Openbaar Ministerie (OM) en het Centrumfietsdiefstal.