Den Haag - Grote Actie in Oude Centrum | Regio15.nl

Den Haag - Grote Actie in Oude Centrum

Den Haag - Donderdag 22 mei vond in het Oude Centrum van Den Haag een grote handhavingsactie plaats waar politie, brandweer, gemeente Den Haag, UWV, Voedsel- en Warenautoriteit, Rijksbelastingsdienst, Douane en de Inspectie SZW aan meededen.


De actie vond plaats in het kader van de aanpak van het Oude Centrum, waar burgemeester Van Aartsen in december mee is gestart.

Tijdens de actie hield de politie een notoire overlastgever aan die het aan hem opgelegde gebiedsverbod overtrad. De man is aangehouden. Hem hangt een celstraf van twee weken boven het hoofd. De Douane doorzocht een supermarkt in het Oude Centrum en trof er verstopt tussen verbouwingsmateriaal veertig pakjes uit het Midden- Oosten gesmokkelde sigaretten en shisa-tabak aan. Bij dezelfde supermarkt vond de politie dertig paar valse merkschoenen (waaronder Puma's en Nikes) verborgen tussen de levensmiddelen en onder de toonbank. De schoenen waren ‘afgeprijst' van tachtig voor 35 euro.

Het huurteam van de gemeente attendeerde huurders van zeven woningen dat zij tussen de vijftig en driehonderd euro te veel betalen, bij een gemiddelde huurprijs van zevenhonderd euro. Met hen is de afspraak gemaakt dat het huurteam terugkomt om de oppervlakte van hun woning te meten, waarna een advies wordt gegeven voor een reële huurprijs. De focus van de actie lag op het controleren van panden en bedrijven en het tegengaan van overlast op straat. Dit zijn zaken die in het Oude Centrum veel aandacht vergen.  Burgemeester Van Aartsen: "Ik ga stug door met het aanpakken van stukjes stad waar overlastgevers het leven van de bewoners verzieken."

Andere tijdens de actie geconstateerde misstanden waren brandgevaarlijke elektra in een keuken,  vijf gevallen van illegale kamerverhuur, een geval van fraude met een parkeerkaart en er werden 37 bonnen uitgeschreven in verband met parkeeroverlast. Twee mensen kregen een boete wegens wildplassen en twee omdat zij overlast veroorzaakten.

- bron Den Haag -