Voorburg - Woningovervaller vast dankzij vingerafdruk | Regio15.nl

Voorburg - Woningovervaller vast dankzij vingerafdruk

Voorburg - Dankzij een hit in het 'vingerafdrukkenherkenningssysteem' werd donderdag 22 mei een 21-jarige man aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een woningoverval.


De betreffende woningoverval vond plaats op vrijdag 8 april 2011 in Voorburg. De rechter-commissaris in Den Haag besloot op vrijdag 23 mei dat de man 14 dagen langer vast moet blijven zitten.

Het slachtoffer, een inmiddels 74-jarige vrouw, was in haar woning op de Van Alphenstraat toen er rond 20.00 uur werd aangebeld. Nietsvermoedend deed zij open en werd vervolgens overvallen door drie mannen die geld en persoonlijke eigendommen meenamen. De vrouw werd tijdens de overval hardhandig vastgehouden door de verdachten en ze werd na de overval in haar huis opgesloten.

Onderzoek

De politie startte direct na de overval een onderzoek. Zo werd er in de nabije omgeving gezocht naar verdachten, er werd buurtonderzoek gedaan, er werden beelden opgevraagd en getuigen gehoord. Toch leidde alle vergaarde informatie niet naar de verdachten. Daar kwam verandering in toen rechercheurs begin mei van dit jaar werden geïnformeerd over een hit in het vingerafdrukkenherkenningssysteem voor de overval uit 2011.

Vingerafdruk

Na de overval onderzochten forensisch experts namelijk de woning, waarbij vingerafdrukken werden aangetroffen op onder andere een juwelendoosje. De vingerafdruk op dit doosje bleek overeen te komen met een vingerafdruk die onlangs in het systeem werd toegevoegd. Nadat rechercheurs het signaal kregen dat er een hit was, verrichtten ze een kort aanvullend onderzoek. Vervolgens werd de verdachte donderdag 22 mei van zijn bed gelicht. De politie zet het onderzoek voort.