Den Haag - Buurtpreventieteam Boerenplein van start | Regio15.nl

Den Haag - Buurtpreventieteam Boerenplein van start

Den Haag - Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tussen de politie, stichting SCW buurthuis Boerenplein, de gemeente Den Haag en Staedion is de oprichting van het buurtpreventieteam Boerenplein een feit.


Het convenant werd donderdag 18 juni in het buurthuis aan het Boerenplein door alle partijen getekend. De uitvalbasis van het team is het buurthuis aan het Mandelaplein. Het team dat hoofdzakelijk wordt gevormd door jongeren uit de buurt gaat vooralsnog minimaal een keer per week de straat op. Ze hebben als doel gesteld toe te werken naar het vergroten van de leefbaarheid in de wijk. Daarnaast willen zij bereiken dat bewoners hun woon- en leefomgeving hoger gaan waarderen.

Tijdens hun rondes in de buurt staan zij in contact met collega’s van Bureau De Heemstraat. Ook hebben de leden van het kersverse buurtpreventieteam regelmatig overleg met wijkagent Ron van Ommeren.

Convenant

Donderdag 19 juni ondertekenden stadsdeeldirecteur Marc Prins, bureauchef Michel de Roos samen met vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag en de jongeren het convenant, waarmee het buurtpreventieteam Boerenplein een feit werd. Michel toonde zich blij met het initiatief van de jongeren. "Vorige week tekenden we al een samenwerking met de jongeren uit de Frans Halsbuurt en nu dan het Boerenplein. Het tekent de betrokkenheid van deze jongeren met de wijk. Zij willen er tijd en energie in steken om de leefbaarheid en veiligheid in hun wijk te vergroten Veiligheid is namelijk van ons allemaal."