Den Haag - Politie schiet bij aanhouding verdachten | Regio15.nl

Den Haag - Politie schiet bij aanhouding verdachten

Den Haag - Bij de aanhouding van drie verdachten op de Pletterijkade zondagavond 3 augustus heeft de politie een waarschuwingsschot gelost en vervolgens één verdachte in zijn been geschoten.


De politie kreeg aan het einde van de avond de melding van een geweldsincident op de Olof Palmestraat in Delft. Ter plaatse trof de politie een gewonde Nootdorper (47) aan. Er zou mogelijk een vuurwapen zijn gezien. Het voertuig waarmee de verdachten ervandoor zouden zijn gegaan, werd later in Den Haag gesignaleerd. Collega’s hebben vervolgens de zogenoemde uitpraatprocedure toegepast. Bij deze procedure, op de Pletterijkade, is een waarschuwingsschot gelost en werd uiteindelijk een 20-jarige verdachte uit Veenhuizen in zijn been geschoten. Hierna kon zowel hij als twee andere verdachten (23 en 24 jaar uit Den Haag) worden aangehouden. De gewonde verdachte is naar het ziekenhuis vervoerd. De andere twee werden ingesloten voor nader verhoor en zitten in beperkingen. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.

De gewonde verdachte werd met een schotwond in zijn been vervoerd naar het ziekenhuis. De andere twee werden ingesloten voor nader verhoor en zitten in beperkingen. De politie stelt een onderzoek in. De Rijksrecherche onderzoekt het schietincident.