Den Haag - Behulpzaamheid komt slachtoffer duur te staan | Regio15.nl

Den Haag - Behulpzaamheid komt slachtoffer duur te staan

Den Haag - Een nog onbekende vrouw beroofde donderdag 28 augustus een 46-jarige Haagse van haar ketting op de Melis Stokelaan in Den Haag. Dit gebeurde op het moment dat de vrouw het slachtoffer een knuffel gaf als bedankje voor het wegwijzen.

Het slachtoffer fietste rond 12.30 uur op de Melis Stokelaan ter hoogte van de rotonde in de richting van de Loevesteinlaan toen ze werd aangesproken door de verdachte. Deze vrouw stond op de landkaart te kijken en zei op zoek te zijn naar een ziekenhuis. Het slachtoffer legde haar uit waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis was, waarop ze beloond werd met een dikke knuffel. Vervolgens stapte de verdachte in bij een donkerkleurige Mercedes en reed weg in de richting van de Loevesteinlaan. Pas toen merkte het slachtoffer op dat haar gouden ketting door de vrouw was gestolen.

Signalement

De verdachte is een vrouw met een lichtgetinte huidskleur. Ze heeft donker, krullend haar en is ongeveer 1.60 m. lang. Ze is tussen de 40 en 50 jaar oud en droeg een bloemetjesjurk. Ze stapte in bij een man in een donkerkleurige Mercedes.

Tips? Bel de politie!

Bent u getuige geweest van deze diefstal of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.